SOLDO MEDICINA: KOMPLETNA DIJAGNOSTIKA NA JEDNOM MESTU

HSG PRIVATNO CENA BEOGRAD - 25.000 dinara ( sa anestezijom )

HSG (hysterosalpingography) je medicinski postupak koji se koristi za ispitivanje reproduktivnog sistema žena. To uključuje ispitivanje stanja jajovoda i materice.
HSG se izvodi bezbolno u kratko-trajnoj intravenskoj anesteziji.

Postupak se obično izvodi radi dijagnostike neplodnosti ili za procenu stanja jajovoda nakon nekih operacija ili infekcija.

HSG takođe može pomoći u otkrivanju nekih anomalija u reproduktivnom sistemu, kao što su adhezije ili blokade u jajovodima.

HSG se obično izvodi u bolnici ili u specijalizovanoj ordinaciji. Pre postupka, pacijentkinja će morati da se pripremi tako što će uzeti određene lekove koji će sprečiti infekciju i ublažiti bol.

Tokom postupka, pacijentkinja leži na stolu za pregled, a ginekolog ili radiolog uvodi tanku cev (kateter) kroz materični vrat i u matericu. Zatim se u matericu ubrizgava kontrastna tečnost koja će omogućiti da se jajovodi i materica vidi na rendgenskim snimcima.

Cena HSG snimanja  u Beogradu može varirati, kod nas u ordinacijisi Soldo Medicina cena HSG snimanja je 25.000 dinara. 

Ukoliko imate neka pitanja u vezi sa HSG postupkom, obratite nam se  za savete i informacije. Soldo Medicina  će vam dati sve potrebne informacije i odgovore na vaša pitanja, kao i pomoći u proceni da li je HSG postupak odgovarajući za vas u vašem specifičnom slučaju.