SOLDO MEDICINA: KOMPLETNA DIJAGNOSTIKA NA JEDNOM MESTU

Mamografija Popusti Beograd - Soldo Medicina

Zakazivanje, snimanje i tumačenje završavaju se u jednom danu. 

Od prvih dana postojanja SOLDO MEDICINA poseduje mamograf, aparat za snimanje dojke, posebno efikasan za rano dijagnostikovanje eventualnih malignih oboljenja. Kada se rano otkrije rak dojke je obično izlečiv, pa je stoga izuzetno važno da svaka žena radi samopregled dojki, a posle 40-te godine i redovne kontrolne preglede kod lekara. Posle 50-te najmanje jednom godišnje se preporučuje mamografija – rentgentski pregled dojki koji može da pokaže veoma male kvržice koje se drugačije ne mogu primetiti.

Mamografija je, bez sumnje,  najbolja dijagnostička metoda za otkrivanje promena u dojkama.  Njome se opisuju mase, mikrokalcifikacije, poremećaji strukture, asimetrija i prikaz limfnih žlezda u pazuhu.   

Poliklinika SOLDO MEDICINA poseduje digitalni mamograf  koji osim bolje vizualizacije omogućava i da se slika uvećava i ponovo tumače nalazi.

Tumačenje nalaza mamografije radi istaknuti stručnjak,  prim. dr sci med  Marija Dimčić. radiolog sa ogromnim iskustvom. Njen savet je  svaka žena posle 45-te godine mora  na mamografiju bar jednom u dve godine, a posle 50-te i svake godine.

 

Osim mamografije, redovne kontrole podrazumevaju i ultrazvučni pregled dojki, a tačan ritam redovnih pregleda odrediće lekar