Generala Horvatovića 28
11000 Belgrade
+381 62 244 100
+381 11 644 1206
Pon - pet: 8.30 - 20.00
Sub: 8.30 - 14.00
Dijagnostika

Pregledi, Snimanja i Reszultatiu Jednom danu

UZV COLOR DOPPLER

Za potrebe ultrazvučne dijagnostike SOLDO MEDICINA raspolaže najsavremenijim digitalnim kolor dopler (color doppler) aparatom koji je neprikosnoven u dijagnostikovanju eventualnih oboljenja:

– srca, stomaka, bubrega, male karlice, štitne žlezde i dojke

– kod svih ginekoloških pregleda

– kod pregleda krvnih sudova glave, vrata, ruku i nogu.

ultrazvuk-kolor-dopler
image-layers-3_2
image-layers-3_3
image-layers-3_2
image-layers-3_3
Mamografija- Ultrazvuk Dojke

Zakazivanje, snimanje i tumačenje završavaju se u jednom danu

Zakazivanje, snimanje i tumačenje završavaju se u jednom danu. Primenom savremenog CT aparata do pouzdane dijagnoze uz minimalnu dozu zračenja. Nalaz za 60 minuta.

Kada se rano otkrije rak dojke je obično izlečiv, pa je stoga izuzetno važno da svaka žena radi samopregled dojki, a posle 40-te godine i redovne kontrolne preglede kod lekara. Prim. dr Marija Dimčić, radiolog sa ogromnim iskustvom, napominje da bi sve žene posle 45-te godine morale  na mamografiju bar jednom u dve godine, a posle 50-te i svake godine.
Osim mamografije, redovne kontrole podrazumevaju i ultarzvučni pregled dojki, a tačan ritam redovnih pregleda odrediće lekar. Poseban značaj mamografskog pregleda i ostalih dijagnostičkih metoda je je smanjenje stope smrtnosti od raka dojke njegovim ranim otkrivanjem.

Mamografija je, bez sumnje,  najbolja dijagnostička metoda za otkrivanje promena u dojkama.  Njome se opisuju mase, mikrokalcifikacije, poremećaji strukture, asimetrija i prikaz limfnih žlezda u pazuhu.  Poliklinika “Soldo medicina” poseduje digitalni mamograf  koji osim bolje vizualizacije omogućava i da se slika uvećava i ponovo tumače nalazi.

Tumačenje nalaza mamografije radi prim. dr sci med  Marija Dimčić.